Till Startsidan
 
VAD ÄR
TUR & RETUR
 
WORKSHOPS
 
FILMER
 
FÖRESTÄLLNINGAR
 
SKAPANDE SKOLA
 
BAKGRUND
 
KONTAKT
 
STARTSIDA
 
 
   
       
 

Föreställningen
"TILLSAMMANS ÄR VI OLIKA"

Genomfördes hösten 2011 - våren 2013Föreställningen. ”TILLSAMMANS ÄR VI OLIKA”.
Under förmiddag arbetar elever åk 6-9 i workshops – film, bild, konst, musik, ordet och teater under rubriken mångfald, identitet och fördomar.

Föreställningen ”TILLSAMMANS ÄR VI OLIKA” har en förproducerad grund samt bilder, musik och film av unga talanger från orten. Föreställningen skräddarsys tillsammans med kommunens unga (12-16 år), vilket gör att den får en stark lokal prägel med en riktning till omvärlden. Under en timme använder vi filmer, musik och bilder som unga producerat i arbetet med tur och retur. Mellan dessa uttrycksformer ger unga i åldern 15-25 av sina egna personliga berättelser för att öka förståelse och ge nya insikter kring begreppet ”TILLSAMMANS ÄR VI OLIKA”.

Föreställningen bygger på att ge åskådarna ny kunskap om hur det kan vara att t.ex. stamma, vara rullstolsburen, vara nyanländ till Sverige eller att inte ha samma ekonomiska förutsättningar som alla andra. Vi blandar detta med musik från olika kulturer, bilder som gestaltar och filmer som berättar. Det blir tillsammans mångfald på många sätt och bygger på elevernas eget skapande. Unga berättar bemötande och mångfald för vuxna och varandra. Dagtid har vi föreställningar för kommunens unga och kvällstid för en offentlig föreställning för allmänheten.

Kostnad för föreställningen: 80 000 kr, då ingår även workshops i forumspel, kör och bild.

Inklusive resa, traktamente och boende.

 

Se filmerna från föreställningen här

Del 1

 

Del 2

TILLSAMMANS ÄR VI OLIKA

13.00-14-00 bägge dagarna

På lilla scenen med artisterna Magnus Ekelund, Essen, Linnea Mejfeldt m.fl.

foto Anders Alm

 

Förväntansfulla elever samlas för att ta del av föreställningen.

Clodine Kunda berättade om hur det var att komma till Sverige första gången.

Sång och bildspel i skön förening.

En grupp från Estetisk linjen sjöng.