Till Startsidan
 
VAD ÄR
TUR & RETUR
 
WORKSHOPS
 
FILMER
 
FÖRESTÄLLNINGAR
 
SKAPANDE SKOLA
 
BAKGRUND
 
KONTAKT
 
STARTSIDA
 

Skapande skola

 

TUR och RETUR är ett långsiktigt arbete om identitet, svenskhet och fördomar och mot främlingsfientlighet, rasism och utanförskap.

Det handlar om våra attityder vid köksbordet, på idrottsplanen, i klassrummet, på skolgården och ute på stan. Arbetsmetoden är enkel: ge tid och verktyg till unga att uttrycka sig.

Vår värdegrund kan sammanfattas med:

”Det du gör och säger gör skillnad”.

Ni som blivit beviljade medel av skapande skola och vill ha hjälp med att skräddarsy ert program kontakta: ingela@lekfalkab.se 070-519 65 85

Workshops

Tur och returs skapande skola verksamhet kan erbjuda er en rik variation av Workshops inom bl a FIlm, Foto, Kör, Berättande, Drama-Forumspel m m. som du kan läsa mer om HÄR.

Skicka gärna in intresseanmälningar för de workshops ni är intresserade av, de är inte bindande

Inspirationsdag och föreställningen ”TILLSAMMANS ÄR VI OLIKA”

Inspirationsdagen innehåller föreställningen ”TILLSAMMANS ÄR VI OLIKA” med en förproducerad grund som fylls på med unga talanger från orten. Föreställningen visas under dagtid för skolor och på kvällstid för föräldrar och kommunens alla invånare. Insatsen skräddarsys tillsammans med er och resultaten får stark lokal förankring med omvärldsperspektiv. Under en eller flera dagar får de unga pröva på olika inspirerande kreativa aktiviteter med våra workshopsledare och föreläsare – samtliga utifrån ett mångfalds- och identitetsperspektiv.
Läs mer här »

Barns och ungas rätt till kultur är prioriterat i kulturpolitiken. Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar.

Skolans huvudman (kommunen eller den enskilda friskolan) söker medel en gång/år för påföljande läsår. Ansökan går in tidigt i februari och medlen fördelas senast i maj samma år. 2012 fördelades totalt 156 miljoner i skapande skola medel i Sverige, ca fyra miljoner gick till Norrbotten för en mängd spännande verksamheter som spänner över hela grundskolan. Tur och Retur är en av dessa verksamheter.

Tur och Retur vänder sig i första hand till unga mellan 12-18 år.